Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu: AL. KEN 46 TUŻ PRZY STACJI METRA NATOLIN! UWAGA: Obniżone ceny dotyczą wyłącznie zamówień złożonych drogą internetową #zostanwdomu.
Masa cukrowa 500g czerwona, Pasta TOP

Masa cukrowa 500g czerwona, Pasta TOP

  • Producent: SARACINO
  • Ilość sztuk w opak.: 1
  • Waga: 500g
Cena 16,90
Wysyłka natychmiast
Ilość:

Opis

Masa cukrowa (lukier plastyczny) PASTA TOP czerwona, daje nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek i cupcake‘ów. Świetnie sprawdza się przy obkładaniu dużych tortów i ciast na specjalne okazje.

Zalety:
Nie zawiera oleju palmowego, uwodornionych tłuszczów i sztucznych zagęszczaczy.
Jest niezwykle elastyczna i odporna nawet przy bardzo cienkich grubościach wałkowania (nawet do 1 mm bez pęknięć).
Łatwo wytrzymuje zmiany temperatury, bez wydzielania wilgoci i pękania.
Zawiera MASŁO KAKAOWE.
Bez problemu radzi sobie nawet w temperaturach powyżej 30 ° C i przy wysokiej wilgotności.
Pasta Top może być również stosowana do ciast wymagających przechowywania w lodówce.

Sposób użycia:

  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką).
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Krem maślany zespala ciasto z lukrem plastycznym – przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 4 – 5 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz – masa obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Więcej informacji o nakładaniu masy cukrowej na tort znajdziesz na naszym blogu.

Skład:
_Cukier, syrop glukozowy, masło kakaowe, stabilizator: gliceryna, guma tragakantowa, skrobia ryżowa, olej słonecznikowy, zagęszczacz: karboksymetyloceluloza, aromat, środek konserwujący: sorbinian potasu,
barwnik: E129 czerwień allura, kwas cytrynowy. Barwnik E129 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie u dzieci. Może zawierać JAJKA, ORZECHY, SOJĘ, MLEKO, MIGDAŁY.__

Produkt bezglutenowy, NIE zawiera tłuszczów utwardzonych.
Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu max. 20C.
Termin do spożycia: 30.09.2021.
Opakowanie 500 g.


Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu:

Opinie

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl