Szpatuła kątowa średnia 33 cm

Szpatuła kątowa średnia 33 cm

Szpatuła kątowa średnia 33 cm

Numer katalogowy: 0271006
22,99 zł
Ilość:
Dostawa U Ciebie w środę

Szpatuła kątowa średnia 33 cm marki Decora

Szpatuła kątowa średnia 33 cm marki Decora to narzędzie cukiernicze, które doceni każdy miłośnik wypieków, zarówno profesjonalista, jak i domowy pasjonat mniejszych ciast czy większych tortów. 

Szpatułka kątowa jest niezastąpiona podczas dekorowania, wygładzania czy nakładania kremów na torty i ciasta, a także rozprowadzania czekolady po ich powierzchni. Odpowiednio wyprofilowane, kątowe ostrze oraz optymalna długość szpatuły sprawiają, że praca staje się nie tylko prostsza – taki kształt pozwala zachować precyzję nawet przy najbardziej wymagających wypiekach, a efektem są perfekcyjnie wykończone torty. 

Szpatuła kątowa średnia 33 cm marki Decora została wykonana ze stali nierdzewnej, dzięki czemu jest trwała i odporna na uszkodzenia. Jej poręczna rączka oraz odpowiednia szerokość (około 3,8 cm) umożliwiają komfortowe użytkowanie, zarówno podczas przygotowywania dużych tortów, jak i mniejszych ciast. Produkt dostępny jest w naszej ofercie w atrakcyjnej cenie. 

Szpatuła kątowa średnia 33 cm – poznaj jej zastosowanie

Szpatuła kątowa średnia 33 cm marki Decora to wielofunkcyjne narzędzie, które sprawdzi się w wielu zadaniach kuchennych. Jej podstawową funkcją jest oczywiście rozprowadzanie kremów i mas cukierniczych po powierzchni tortów, biszkoptów czy serników. Kątowe wygięcie ostrza umożliwia precyzyjne wygładzanie boków ciasta, a także nakładanie równo warstw czekolady lub innych polew. Dzięki niej można z łatwością osiągnąć efekt gładkich, idealnych powierzchni – zarówno na brzegach, jak i na wierzchu wypieku. 

Szpatuła kątowa średnia doskonale sprawdza się również przy zdejmowaniu porcjowanych kawałków ciasta czy przy przenoszeniu dekoracji. Stal nierdzewna, z której ją wykonano zapewnia trwałość i higienę użytkowania, a optymalny rozmiar (długość ostrza 20 cm, całkowita długość 33 cm) sprawia, że narzędzie jest wygodne nawet przy dużych wypiekach. Praca z tą szpatułą cukierniczą do tortów pozwala skrócić czas przygotowywania deserów oraz gwarantuje profesjonalny i estetyczny ich wygląd w domowych warunkach.

Jak używać szpatułki kątowej średniej 33 cm?

Aby szpatuła kątowa średnia 33 cm marki Decora w pełni wykorzystała swój potencjał, warto poznać kilka zasad prawidłowego używania tego akcesorium. 

Dzięki swojej konstrukcji szpatuła pozwala pracować zarówno na płaskiej powierzchni, jak i przy bokach tortu, bez ryzyka uszkodzenia dekoracji. Wystarczy nabrać na nią odpowiednią, niewielką ilość kremu lub czekolady i delikatnie rozprowadzić produkt po powierzchni ciasta, równomiernie dociskając i prowadząc szpatułę pod wybranym kątem. Długość ostrza ułatwia wyrównanie nawet dużych powierzchni jednym, płynnym ruchem. Przy wygładzaniu boków warto ustawić szpatułę pod kątem dostosowanym do kształtu ciasta – to właśnie elastyczność ruchu i stabilność chwytu pozwalają na uzyskanie w pełni gładkiej, równej powierzchni. 

Po każdym użyciu należy dokładnie umyć szpatułę, aby zachować jej higienę i trwałość – stal nierdzewna gwarantuje łatwość czyszczenia i odporność na zarysowania. Szpatuła kątowa średnia 33 cm idealnie sprawdza się także podczas nakładania warstwy kremu na kolejnych piętrach tortu czy przenoszenia delikatnych składników. Jej wszechstronność czyni ją obowiązkowym elementem w wyposażeniu każdej kuchni, w której liczy się efektowny wygląd i perfekcyjne wykończenie deserów.