Wysokiej jakości zestaw profesjonalnych, stalowych końcówek (tylek) do wykonywania dekoracji z lukru królewskiego, mas, czekolady, kremów i bitej śmietany na tortach, ciastach, ciasteczkach i cupcake’ach.
- Tylka #233 pozwala na formowanie m.in. trawy, włosów. Wymiary końcówki: wysokość 20 mm, średnica podstawy 17 mm, 11 maleńkich otworów na tępo zakończonej tylce.
- Tylka #47 pozwala na formowanie m.in. splotu koszyka, pasków, kokard. Wymiary końcówki: wysokość 29 mm, średnica podstawy 17 mm, szerokość otworu końcówki 9 mm (owal, po jednej stronie otworu brzeg gładki, po drugiej – ząbki/grzebień).
Tylki pokryte są specjalną powłoką z niklowanego mosiądzu zapobiegającą rdzewieniu.
Sposób użycia:
- Utnij rożek woreczka dekoratorskiego i wsuń wybraną tylkę.
- Możesz też skorzystać z bardzo przydatnego adaptera (łącznika/coupler’a), wielkość standardowa – ułatwia pracę, gdy używasz kilku tylek podczas dekorowania. Odkręć nakrętkę z adaptera, wsuń do wyciętego rogu woreczka tak, aby jego węższa część znalazła się na zewnątrz. Przykręć z zewnątrz wybraną tylkę.
- Napełnij woreczek do połowy kremem.
- Skręć delikatnie górną jego część tak, aby masa nie wydostała się na zewnątrz. Dekoruj.
Adapter, woreczki (jedno- i wielorazowe) oraz tylki o innych rozmiarach są do kupienia w naszym sklepie.
Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie
Numer katalogowy produktu: 418-47233 Wilton