Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu w pobliżu stacji metra Natolin, ul. Meander 2A.
Masa cukrowa 500 gr BIAŁY

Masa cukrowa 500 gr BIAŁY

  • Producent: Renshaw
  • Ilość sztuk w opak.: 1
  • Waga: 500 g
Cena 16,90
Wysyłka natychmiast
Ilość:

Opis

Masa cukrowa (lukier plastyczny) firmy Renshaw daje nieograniczone możliwości dekorowania. Jest idealna do ozdabiania wszelkiego rodzaju tortów, ciasteczek i cupcake‘ów. To po prostu jadalna, słodka i mięciutka modelina, o pięknych, smakowitych kolorach. Składa się prawie wyłącznie z cukru. Bardzo prosta w użyciu. Wszystkie torty robią furorę!


Kolor idealnie nadaje się do barwienia. Doskonały na duże, eleganckie uroczystości rodzinne: śluby, komunie, chrzciny, urodziny.


Lukier plastyczny jest niezastąpiony do tortów w stylu angielskim. Wspaniale się wałkuje i równo wycina. Jego powierzchnia równomiernie obsycha, co ułatwia jej dalsze dekorowanie, a wewnątrz pozostaje jedwabiście miękki i delikatny. Ma delikatny smak i aromat.

Masa plastyczna jest doskonała do wspólnego dekorowania z dziećmi. HIT! na tematyczne kulinarne przyjęcia urodzinowe. Każdy mały gość ozdabia samodzielnie babeczki lub ciasteczka. Swoje dzieło może zabrać do domu, aby je z dumą pokazać najbliższym.

Do komfortowego powleczenia średniej wielkości tortu wraz z ozdobami potrzeba około 75 dag lukru. Bardziej szczegółowe informacje znajdziesz tutaj.

Sposób użycia:

  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką). Jeśli chcesz, możesz zabarwić biały lukier żelowym barwnikiem spożywczym.
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Nie używaj bitej śmietany, ani kremu na bazie budyniu – mogą rozmiękczyć lukier. Krem maślany oddziela lukier plastyczny od kremu wewnątrz tortu oraz zespala ciasto z lukrem plastycznym – przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 4 – 5 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz – lukier RegalIce obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Więcej informacji o nakładaniu masy cukrowej na tort znajdziesz na naszym blogu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g: wartość energetyczna 1646kJ/388kcal, tłuszcze 3,2g, w tym tłuszcze nasycone 2g, węglowodany 90g, w tym cukry 88,8g, białko 0g, sól 0g.
SKŁADNIKI: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgotność: gliceryna E422, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E471, stabilizator: tragakanta E413, konserwant: sorbinian potasu E202, substancja wzmacniająca smak i zapach.
Może zawierać orzechy – wyprodukowano w fabryce, w której przetwarzane są także orzechy.
Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Termin do spożycia: 10.2018.


Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu:

Opinie

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl