Czekolada Callebaut biała W2 w pastylkach 1 kg

Czekolada Callebaut biała W2 w pastylkach 1 kg

Czekolada Callebaut biała W2 w pastylkach 1 kg

Waga: 1 kg
75,99 zł
Ilość:
Zaloguj się, aby dodać produkt do listy życzeń
Wysyłka: Natychmiast

Czekolada Biała Callebaut

Biała czekolada Callebaut powstała z najlepszej belgijskiej czekolady i zawiera 29,5 % tłuszczu kakaowego. Ma zrównoważony smak kremowego mleka. Nadaje się do robienia czekoladek, pralinek, czekoladowych korpusów i deserów. Może służyć jako polewa do tortów, ciastek i babeczek, do ganache, kremów czy musów. Występuje w postaci łatwych do stopienia kaletkach. Aby uzyskać błyszczące i chrupiące korpusy lub pralinki należy wcześniej zatemperować czekoladę. Do zatemperowania czekolady polecamy masło kakaowe w proszku Mycryo.

Jak rozpuścić czekoladę Callebaut 1 kg?

Rozpuszczenia białej czekolady Callebaut może dokonać dwiema popularnymi technikami. Pierwszą z nich jest kąpiel wodna. Aby rozpuścić czekoladę, umieszczamy ją w miseczce, którą następnie stawiamy nad garnkiem lub innym pojemnikiem z wrzącą wodą. Para wodna stopniowo ogrzewa miseczkę, a czekolada Callebaut topnieje. Ważne jest, aby miseczka nie dotykała powierzchni wody, aby woda nie dostała się do czekolady i nie spowodowała matowego wyglądu.

Druga popularna technika to rozpuszczanie czekolady w mikrofalówce. Warto zaznaczyć, że tę metodę stosuje się tylko do ciemnej i mlecznej czekolady. Czekoladę umieszczamy w miseczce, wstawiamy do mikrofalówki i podgrzewamy przez maksymalnie 10 sekund na niskiej mocy. Następnie mieszamy czekoladę i ponownie podgrzewamy przez około 10 sekund. W razie potrzeby powtarzamy ten proces, aż czekolada Callebaut będzie równomiernie rozpuszczona i gładka. Należy uważać, aby czekolada nie była podgrzewana zbyt długo lub nie została niedokładnie wymieszana, ponieważ może się przypalić.

Ważne jest, aby nie rozpuszczać czekolady Callebaut w garnuszku bezpośrednio na palniku, ponieważ istnieje ryzyko przypalenia czekolady.




Płynność czekolady Callebaut

Płynność białej czekolady Callebaut, oznaczana symbolem "kropli" na opakowaniu, zależy od zawartości masła kakaowego. Czekolady o wyższej płynności utworzą po stężeniu twardszą i cieńszą warstwę. Po odpowiednim temperowaniu można uzyskać pożądaną, chrupiącą powierzchnię o wysokim połysku. Czekolady o niższej płynności zawierają mniej masła kakaowego i tworzą grubsze, mniej twarde i połyskliwe korpusy.
Na przykład, czekolada Callebaut oznaczona od jednej do dwóch kropli idealnie nadaje się do aromatyzowania czekoladowych kremów, musów, nadzień do pralin lub lodów. Trzy kropki oznaczają płynność najbardziej uniwersalną, która sprawdzi się przy kremach, nadzieniach, a także przy produkcji tabliczek czekolady, korpusów czekoladowych, maczanych czekoladek i pralin. Czekolady oznaczone czterema lub pięcioma kropkami świetnie nadają się do maczanych czekoladek i pralin, tworząc cienką warstwę na ich wierzchu, a także do fontann czekoladowych.


Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy.
Przechowywać w temperaturze 12-20°C, w ciemnym miejscu.
Waga: 1 kg.

KOSZT WYSYŁKI - POLSKA

  1. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego z góry,
  2. 0 zł w przypadku odbioru osobistego opłaconego gotówką, BLIKIEM, kartą w sklepie stacjonarnym Tortytorty.pl, przy Al. KEN 46 w Warszawie,
  3. 0 zł w przypadku opłaconego zamówienia o wartości brutto powyżej 150 zł (po uwzględnieniu rabatów oraz bez kosztów przesyłki; nie dotyczy przesyłki Ekspres i Paczki w Weekend, paczek zagranicznych).
  4. 8,99 zł w przypadku opłaconego zamówienia z odbiorem w Punkcie Orlen.
  5. 12,99 zł w przypadku zamówienia z odbiorem w paczkomacie Inpost 24/7; + 5 zł w przypadku Paczki w Weekend. Paczka w Weekend: tę formę dostawy możesz wybrać od godz. 15:00 w czwartek, do godz. 13:30 w piątek. Zamówienie złożone i opłacone do piątku do godziny 13:30 - otrzymasz do paczkomatu w sobotę. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  6. od 14,99 zł w przypadku wysyłki zamówienia kurierem opłaconego z góry. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.
  7. od 19,99 zł w przypadku zamówienia opłaconego przy odbiorze (tzw. przesyłka pobraniowa) kurier. +2 zł w przypadku Paczki Ekspres: zamówienie złożone do godz. 13:30 w dniu roboczym, zostanie tego dnia przez nas nadane. Zazwyczaj dostawa następuje w kolejnym dniu roboczym.

KOSZT WYSYŁKI - KRAJE UE

    • Austria od 60 zł
    • Belgia od 75 zł
    • Czechy od 55 zł
    • Dania od 75 zł
    • Estonia od 80 zł
    • Finlandia od 100 zł
    • Francja od 90 zł
    • Hiszpania (bez Wysp Kanaryjskich) od 110 zł
    • Litwa od 85 zł
    • Niemcy od 45 zł
    • Szwecja od 99 zł
    • Łotwa od 75 zł

Powyższe ceny dotyczą paczek o wadze do 10 kg. Po wrzuceniu produktów do koszyka, ich ilości i podaniu adresu dostawy system naliczy ostateczny koszt dostawy.

Płatności można dokonać:

  • bezpośrednio na konto bankowe TortyTorty.pl (przelewem wykonanym w banku, także internetowym, lub na poczcie); W przypadku przelewu uzupełnianego samodzielnie prosimy o wpłatę należności na rachunek:
Tortytorty.pl, Al. KEN 46 lok. U6, 02-797 Warszawa
Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575 (ING Bank Śląski),
UWAGA !!! – w tytule przelewu wykonywanego samodzielnie, bez pośrednictwa Przelewy24 lub PayPal koniecznie proszę wpisać: imię, nazwisko, numer ID zamówienia (informacja podana będzie w mailu).
Brak powyższych danych może uniemożliwić lub znacznie opóźnić wysłanie przesyłki.
  • on-line, za pośrednictwem serwisu Przelewy24 (bezpieczna płatność kartą, BLIKIEM lub szybkim przelewem z banku internetowego), PayPal;
  • za pobraniem, w momencie odebrania zamówienia od kuriera,
  • gotówką, kartą, BLIKIEM w momencie odebrania zamówienia w sklepie stacjonarnym (Sklep TortyTorty.pl Al. KEN 46 lok. U6 w Warszawie). Koszt: 0 zł.
Jeśli informacje nie są wystarczające, zadaj pytanie.
Pola wymagane.