Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu w pobliżu stacji metra Natolin, ul. Meander 2A.
SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHOD 'TORT RÓŻOWY" 3.11.2017
SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHOD 'TORT RÓŻOWY" 3.11.2017 SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHOD 'TORT RÓŻOWY" 3.11.2017 SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHOD 'TORT RÓŻOWY" 3.11.2017 SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHOD 'TORT RÓŻOWY" 3.11.2017 SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHOD 'TORT RÓŻOWY" 3.11.2017 SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHOD 'TORT RÓŻOWY" 3.11.2017 SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHOD 'TORT RÓŻOWY" 3.11.2017

SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHOD 'TORT RÓŻOWY" 3.11.2017

Cena 550,00
Wysyłka natychmiast
Ilość:

Opis

SZKOLENIE ROYAL ICING LAMBETH METHODTORT RÓŻOWY”

Podczas szkolenia wykonamy tort techniką Royal Icing Lambeth Method.
Poznając podstawy tej techniki, z użyciem kombinacji podstawowych wzorów overpiping, jesteśmy w stanie wykonać szybką, a jednocześnie bardzo efektowną dekorację tortu.

Technika Royal Icing Lambeth Method sprawdzi się doskonale nie tylko przy wykorzystaniu lukru królewskiego. Dekoracje z kremu maślanego lub śmietany wykonane tą metodą będą równie idealne.

Podczas szkolenia:

  1. gruntownie poznasz podstawy pracy z lukrem królewskim,
  2. nauczysz się wykonywać odpowiednią gęstość lukru do dekoracji tortów,
  3. zabarwisz lukier; dowiesz się, jak poprawnie przechowywać lukier królewski, omówimy gęstości lukru,
  4. nauczysz się technik korzystania z worków/ rękawów cukierniczych, adapterów, tylek – wykonamy niezbędne ćwiczenia,
  5. poznasz zastosowanie tylek przy konkretnych dekoracjach,
  6. przedstawię zasady projektowania dekoracji tortów Royal Icing,
  7. wykonasz podstawowe ćwiczenia overpiping techniką Lambeth’a na szablonach:
    1. jak wykonać miniaturowe kwiatuszki z lukru,
    2. układanie kwiatów na torcie, kompozycje, inne zastosowania
    3. wykonanie dekoracji na torcie według ćwiczonych wzorów.

Udekorowany tort (pracujemy na atrapach) wraz z dekoracjami każdy uczestnik zabiera na pamiątkę.

Dla kogo:

Szkolenie skierowane jest zarówno do osób znających podstawy pracy z lukrem królewskim jak i początkujących. Dla cukierników i dekoratorów oraz tych, którzy chcą poszerzyć swoje umiejętności cukiernicze.

Kiedy?

3 listopada 2017 roku (piątek)
9:30 – 17:30 (łącznie 8 zegarowych godzin)

Gdzie?

Al. KEN 48 w Warszawie, tuż przy stacji metra Natolin. Każde stanowisko pracy jest w pełni wyposażone.

Instruktor:

Justyna Majewska. Hobbystka i pasjonatka, zakochana w Royal Icing (Lukrze Królewskim). Autorka artykułów w branżowej prasie oraz przewodnika „Lukier w pigułce”. Swoją wiedzę praktyczną zdobywała od mistrzów z Anglii , Danii i Niemiec. Złota medalistka na międzynarodowych konkursach dekoracji Tortów w Polsce i Niemczech. Pięciokrotnie otrzymała tytuł „Best of Class” . Trzykrotna zwyciężczyni „Cake World Germany” 2015 w Hanowerze oraz „Cake & Bake Germany” 2016 w Dortmundzie, 2016 “Kuchen Liebe” w Bremen.
Od 3 lat prowadzi szkolenia w Polsce, Szwajcarii, Holandii i Niemczech . Uczy technik dekoracji tortów Royal Icing 1 i 2 stopnia. Jak również dekoracji ciastek i pierniczków lukrem królewskim.

Maks. ilość uczestników szkolenia:

8 osób. W przypadku zgłoszenia się mniej niż 6 osób (na 7 dni przed datą szkolenia) – szkolenie zostanie odwołane, wpłacone zaliczki zostaną zwrócone.

Podczas kursu zapewniamy :

  • produkty, narzędzia niezbędne podczas ćwiczeń,
  • stały dostęp do napojów zimnych i gorących oraz drobne przekąski, lunch.
  • każdy z uczestników otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz kartę rabatową na zakupy w sklepie Tortytorty.pl

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA. Zaliczka w wysokości 200 zł gwarantuje wpisanie na listę. Pozostałą kwotę należy wpłacić minimum 5 dni przed planowaną datą szkolenia.

Prosimy o wpłatę należności na rachunek:

TortyTorty.pl
ul. Meander 2A
02-791 Warszawa
Numer konta: 34 1050 1025 1000 0092 1843 6575

W przypadku pytań – prosimy o kontakt telefoniczny 788 081 219 lub mailowy: sklep@tortytorty.pl.

Do zobaczenia


Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu:

Opinie

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl