Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu w pobliżu stacji metra Natolin. NOWY ADRES SKLEPU STACJONARNEGO: AL. KEN 46 TUŻ PRZY STACJI METRA NATOLIN !!! UWAGA: W WAKACJE SKLEP STACJONARNYDZIE W SOBOTY ZAMKNIĘTY!!!

BISZKOPT NA TORT KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJE

Składniki:

6 jajek (koniecznie o temperaturze pokojowej, łatwiej się ubiją),
3/4 szkl. (170 ml) zwykłego cukru,
niepełna szkl. (210 ml) mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

  1. Jajka z cukrem ubijaj mikserem na najwyższych obrotach 7 minut (z zegarkiem w ręku).
  2. Do ubitej masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Mieszaj delikatnie przy użyciu trzepaczki.
  3. Spód tortownicy natłuść masłem lub spryskaj olejem w spray’u. Brzegi tortownicy powinny pozostać suche.
  4. Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika (180 C) i piecz ok. 30 min. (dwie grzałki). Pod koniec pieczenia sprawdź patyczkiem ciasto – jeśli po wyjęciu jest suchy, biszkopt jest gotowy.
  5. Gdy ciasto lekko ostygnie (po 5-10 min) wyjmij je z tortownicy i odłóż na kratkę.
  6. GOTOWE!

Przepis na dużą tortownicę.

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl