Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu w pobliżu stacji metra Natolin, ul. Meander 2A. UWAGA: OD DNIA 28.05. ZMIENIAMY ADRES SKLEPU STACJONARNEGO, AL. KEN 46 TUŻ PRZY STACJI METRA NATOLIN !!!

CUPCAKES WANILIOWE

Składniki:

370 g mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
¾ łyżki soli
220 gr miękkiego masła
350 gr cukru (może być drobny)
4 jajka
240 ml mleka
1 łyżka ekstraktu waniliowego (ew. torebka cukru waniliowego)

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i sól. Przesiej.
  2. Utrzyj mikserem masło i cukier (drobinki cukru mogą być wyczuwalne).
  3. Dodawaj po jednym jajku cały czas miksując.
  4. Podgrzej mleko (ma być ciepłe), dodaj ekstrakt waniliowy.
  5. Do zmiksowanego masła, cukru i jajek dodawaj na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i solą oraz mleko. Miksuj na wolnych obrotach.
  6. Przełóż do papilotek do 2/3 wysokości.
  7. Piecz w temp. 180 stopni ok. 20 min.
  8. Wystudź. Ozdabiaj !!!

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl