Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu w pobliżu stacji metra Natolin, ul. Meander 2A.
PROSZEK BEZOWY DO LUKRU KRÓLEWSKIEGO
PROSZEK BEZOWY DO LUKRU KRÓLEWSKIEGO PROSZEK BEZOWY DO LUKRU KRÓLEWSKIEGO PROSZEK BEZOWY DO LUKRU KRÓLEWSKIEGO PROSZEK BEZOWY DO LUKRU KRÓLEWSKIEGO PROSZEK BEZOWY DO LUKRU KRÓLEWSKIEGO

PROSZEK BEZOWY DO LUKRU KRÓLEWSKIEGO

  • Producent: WILTON
  • Ilość sztuk w opak.: 1
  • Waga: 113 g
Cena 29,90
Wysyłka natychmiast
Ilość:

Opis

Proszek bezowy pozwala na przygotowanie kremów i lukrów bez użycia surowych białek. Zawiera pasteryzowane kurze białka. Sproszkowana postać pozwala zastosować zawsze tą samą ilość białka za każdym razem.

Lukry przygotowane na bazie Proszku bezowego są śnieżnobiałe, lśniące, łatwe w przygotowaniu. Pięknie prezentują się zwłaszcza na świątecznych pierniczkach. Szybko zastygają.
Proszek można wykorzystać do przygotowania bezy oraz stabilizowania bitej śmietany.
Proszek bezowy jest bardzo wydajny. Po otwarciu należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym, ciemnym miejscu.


Przepis na Lukier królewski (Royal Icing), doskonały do ozdabiania pierniczków:

  • 3 łyżki (27 gr) Proszku bezowego
  • 450 gr cukru pudru
  • 6 łyżek (90 ml) ciepłej wody

Wszystkie naczynia i części robota muszą być odtłuszczone. Włóż składniki do miski. Miksuj do momentu, aż masa będzie sztywna (wielofunkcyjny robot: 7-10 min. wolniejsze obroty; robot ręczny: 10-12 min. wysokie obroty). Lukier po pociągnięciu w górę łyżką powinien zachować swój kształt.

Z podanych składników uzyskasz ok. 700 ml śnieżnobiałego lukru królewskiego. Tak przygotowany lukier możesz przechowywać do dwóch tygodni w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. W kontakcie z powietrzem wysycha na twardą masę.

Pierniczki i ciasteczka

Lukier świetnie nadaje się do ozdabiania pierniczków i ciasteczek.

  1. Przygotuj lukier o dwóch konsystencjach: gęstszy – do jego przygotowania użyj o jedną łyżkę wody (15 ml) mniej niż w przepisie, drugi – wg przepisu.
  2. Jeśli masz ochotę zabarw lukier przy użyciu Barwników żelowych.
  3. Przy użyciu tylek (końcówek dekoratorskich) #2 lub #3 nanieś kontury.
  4. Poczekaj, aż lukier podeschnie.
  5. Wypełnij środek ciastka lukrem przygotowanym wg standardowego przepisu.


Klej:

Lukier służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji (np. piernikowego domku lub kolorowych posypek).

Kwiaty, dekoracje:

Lukier jest idealny do zrobienia kwiatów i innych dekoracji na tort, które możesz stworzyć z dużym wyprzedzeniem. W tym celu lukier powinien mięć gęstszą konsystencję – do przygotowania użyj o 1 łyżkę mniej wody niż w podstawowym przepisie. Do przygotowania kwiatów skorzystaj z tylki (końcówki dekoratorskiej) #224. Ozdoby odkładaj na papier do pieczenia ciast. Po wyschnięciu (ok. 24h) przełóż je do szczelnego pojemnika i odstaw w chłodne miejsce. Z uwagi na swoje właściwości lukier nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta.

Efekty dekorowania ciasteczek lukrem możesz obejrzeć na naszym blogu.

Skład:
Skrobia kukurydziana, białko kurze, cukier, guma arabska, siarczan wapnia, kwasek cytrynowy, winian potasu, dwutlenek krzemu, substancje zapachowe.

Termin do spożycia: 07.04.2019.


Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu: 03-6682 Wilton

Opinie

  • Martyna (28.12.2013)

    Lukier z proszku ma super konsystencję, w zależności od ilości dodanej wody, jest biały, z barwnikami Wiltona powstająbardzo ładne kolory o różnej intensywności. Należy tylko pamiętać, żeby wystarczająco długo go ubijać, a będzie bardzo "kremowy", świetnie się rozprowadza, szybko schnie, świetny w smaku.

  • milk_chocolate84 (23.10.2013)

    Polecam! Dekorowanie tym lukrem to sama przyjemność! KONIEC z lukrem z surowych białek, mój syn wreszcie może jeść dekorowane ciasteczka do woli :)

  • ewta81 (10.10.2013)

    Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.

  • Katarzyna (04.12.2012)

    Potwierdzam, lukier szybko zastyga, można bez obawy pakować pierniczki jeden na drugi. Jest biały, a nie przezroczysty.

  • Kaśka W. (15.11.2012)

    Nie wyobrażam sobie przygotowania lukru na pierniczki bez tego proszku. Lukier jest gęsty i bielutki. ładnie zasycha. Dzieci mają wielką frajdę

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl