Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu w pobliżu stacji metra Natolin, ul. Meander 2A. UWAGA: w okresie wakacji sklep stacjonarny w soboty jest zamknięty.
Masa cukrowa 250 gr  BRĄZOWY O SMAKU CZEKOLADY
Masa cukrowa 250 gr  BRĄZOWY O SMAKU CZEKOLADY

Masa cukrowa 250 gr BRĄZOWY O SMAKU CZEKOLADY

  • Producent: Renshaw
  • Ilość sztuk w opak.: 1
  • Waga: 250 g
Cena 8,90 7,90
Wysyłka natychmiast
Ilość:

Opis

Masa cukrowa (lukier plastyczny) firmy Renshaw o smaku i kolorze czekolady. Daje nieograniczone możliwości dekorowania. Jest idealna do ozdabiania wszelkiego rodzaju tortów, ciasteczek i cupcake‘ów. To po prostu jadalna, słodka i mięciutka modelina, o pięknych, smakowitych kolorach. Bardzo prosta w użyciu. Wszystkie torty robią furorę!

Kolor idealny do łączenia ze złotym. Świetnie nadaje się do przygotowania ozdób w formie zwierzątek: misie, pieski, wiewiórki, a także przedmiotów drewnianych. Doskonale komponuje się z Ecru o smaku białej czekolady oraz Brązowym o smaku karmelowym (ciepłe, smakowite barwy).

Lukier plastyczny jest niezastąpiony do tortów w stylu angielskim. Wspaniale się wałkuje i równo wycina. Jego powierzchnia równomiernie obsycha, co ułatwia jej dalsze dekorowanie, a wewnątrz pozostaje jedwabiście miękki i delikatny. Ma delikatny smak i aromat.

Masa plastyczna jest doskonała do wspólnego dekorowania z dziećmi. HIT! na tematyczne kulinarne przyjęcia urodzinowe. Każdy mały gość ozdabia samodzielnie babeczki lub ciasteczka. Swoje dzieło może zabrać do domu, aby je z dumą pokazać najbliższym.

Lukry marki Renshaw (wiodącej brytyjskiej firmy specjalizującej się w produkcji surowców cukierniczych), jako jedyne na polskim rynku, posiadają Królewską Gwarancję, która jest wyrazem uznania dla osób lub firm, które w ciągu minimum ostatnich pięciu lat były dostawcami towarów albo usług dla Jej Wysokości Królowej, Jego Wysokości Księcia Edynburga oraz Jego Wysokości Księcia Walii.

Do komfortowego powleczenia średniej wielkości tortu wraz z ozdobami potrzeba około 75 dag lukru. Bardziej szczegółowe informacje znajdziesz tutaj.

Sposób użycia:

  1. Na gładkim blacie lekko zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. W razie potrzeby, gdy klei się do podłoża, podsyp niewielką ilością cukru pudru (nigdy mąką). Jeśli chcesz, możesz zabarwić biały lukier żelowym barwnikiem spożywczym.
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Nie używaj bitej śmietany, ani kremu na bazie budyniu – mogą rozmiękczyć lukier. Krem maślany oddziela lukier plastyczny od kremu wewnątrz tortu oraz zespala ciasto z lukrem plastycznym – przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 4 – 5 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz – lukier RegalIce obsycha w ciągu 2-3 godzin,
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Więcej informacji o nakładaniu masy cukrowej na tort znajdziesz na naszym blogu.

Skład:
Cukier, olej roślinny, syrop glukozowy, woda, odtłuszczone kakao w proszku, gliceryna, emulgator: E471, stabilizator: E466, kwas cytrynowy, konserwant: E202, naturalne substancje smakowe. Zawiera wyłącznie naturalne barwniki. Produkt odpowiedni dla wegetarian. Może zawierac śladowe ilości orzechów.

Termin do spożycia: 1.2018.


Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu: RSW2012

Opinie

  • tsenitseni (21.10.2013)

    Transakcja przebiegła pomyślnie. Miły kontakt. Polecam.

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl