Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu w pobliżu stacji metra Natolin, ul. Meander 2A.
Foremka do Czekoladowych lizaków USTA

Foremka do Czekoladowych lizaków USTA

  • Producent: WILTON
Cena 10,90
Wysyłka Chwilowy brak
Ilość:

Opis

Plastikowe foremki do przygotowania czekoladowych lizaków w kształcie ust. W sam raz dla zakochanych!

Za jednym razem przygotujesz 3 lizaki.

Foremki do lizaków możesz również wykorzystać do przygotowania ozdób do dekoracji tortów lub babeczek. Czekoladowe ozdoby przymocuj za pomocą odrobiny kremu maślanego.

Sposób użycia:

  1. Rozpuść czekoladę (w miseczce nad gorącą wodą lub krótko w kuchence mikrofalowej w woreczku do czekolady). Czekolada może być brązowa lub jasna (wtedy możesz użyć barwników do czekolady, aby uzyskać pożądany kolor). Polecamy skorzystanie z pastylek czekoladowych Candy Melts, które można wielokrotnie topić bez utraty ich właściwości.
  2. Ciepłą czekoladę wlej delikatnie do foremek. W przypadku kilku kolorów – nakładaj masę po kolei. Ważne, aby poprzednia warstwa zastygła (najlepiej włożyć na chwilę foremkę do lodówki).
  3. Włóż patyczek do foremki z lizakiem, gdy masa jest jeszcze płynna.
  4. Wyrównaj powierzchnię. Ostudź. Możesz włożyć foremkę do lodówki.
  5. Gotowe lizaki bardzo łatwo “odchodzą” od foremki. Wystarczy delikatnie stuknąć foremką o blat.
  6. Zaproś gości. Gotowe!

Koniecznie przeczytaj wpis na naszym blogu, jak przygotować czekoladowe lizaki.

Wielkość lizaka bez patyczka (w cm): ok. 8 × 7.


Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu: 2115-1801 Wilton

Opinie

  • Aneta (07.03.2013)

    zrobiłam takie same lizaki - wyszły fantastycznie. To stosunkowo duże foremki, lizaki potrzebują tych dłuższych patyczków.

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl